Mohimi i kryqezimit ne Kuran

Pashka eshte koha me e rendesishme e vitit per te krishteret, sepse eshte koha kur Zoti vdiq ne kryq qe ne te na fale mekatet tona dhe te na lejoje...

Lexo me Shume

A pati dhimbje Ati, per Birin qe vdiq ne kryq?

Natyra e emocioneve dhe ndjenjave te Zotit eshte nje teme komplekse dhe e thelle teologjike. Ndersa Bibla perdor shpesh gjuhe antropomorfe per te pershkruar emocionet e Zotit, eshte thelbesore te...

Lexo me Shume

A mund ti shlyente Zoti mekatet ndryshe, pervecse me vdekje ne kryq?

Sipas besimit te krishtere, Zoti eshte i gjithedijshem dhe i gjithefuqishem dhe Ai mund te kishte zgjedhur cdo mjet per te arritur shelbimin per njerezimin. Megjithate, kryqezimi i Jezusit konsiderohet...

Lexo me Shume

Une ju akuzoj!

"Barbara D’Urso, Maria De Filippi, Alfonso Signorini, Alessia Marcuzzi dhe gjithele ushtrine e ketij ferri. Une ju akuzoj se jeni nder fajtoret kryesore te dekadences kulturore te vendit tone, barbarizmit te...

Lexo me Shume

Nese beson ca te pelqen ne ungjill, dhe refuzon ca nuk te pelqen, atehere ti nuk beson Zotin por vetveten.

Shen Agustini

A tha Jezusi ndonjehere se eshte Zot?

Nje nder temat kryesore teistike qe bej me miqte e mi jo-katolik apo jobesimtar, eshte Hyjnizimi i Jezusit. Ata mbajne qendrimin se Jezusi asnjehere nuk ka thene asnjehere (ne Bibel)...

Lexo me Shume

Trinia e Shenjte

Sipas Katekizmit Kishes Katolike, i vetmi mekat i pafalshem eshte blasfemia ndaj Trinise Shenjte. Si "funksionon" Trinia e Shenjte? Si funksionon Triniteti ne nje Zot monoteist, pra, tre ne nje Zot te...

Lexo me Shume

Purgatori

Purgatori eshte nje koncept ne katolicizem dhe ne disa besime te tjera te krishtera, dhe i referohet nje gjendje te menjehershme pas vdekjes. Besohet se ata qe shkojne ne purgator...

Lexo me Shume

A me ka krijuar vete Zoti, transgjinor, qe ne barkun e nenes?

Predikuesu 9:11 tregon te verteten e ceshtjes, se koha dhe rastesia i ndodh te gjitheve; me fjale te tjera, eshte vetem fati (rastesia) dhe papersosmeria njerezore qe con ne lindjen...

Lexo me Shume