A egziston shkencerisht Zoti i Bibles?

Edhe nese ti je nje ateist, ka nje fjali te vetme qe permban evidencence te mjaftueshme qe te kuptosh se Zoti egziston. Virtualisht, cdo shkencetar ne bote, tashme e pranon...

Lexo me Shume

A pati dhimbje Ati, per Birin qe vdiq ne kryq?

Natyra e emocioneve dhe ndjenjave te Zotit eshte nje teme komplekse dhe e thelle teologjike. Ndersa Bibla perdor shpesh gjuhe antropomorfe per te pershkruar emocionet e Zotit, eshte thelbesore te...

Lexo me Shume

A mund ti shlyente Zoti mekatet ndryshe, pervecse me vdekje ne kryq?

Sipas besimit te krishtere, Zoti eshte i gjithedijshem dhe i gjithefuqishem dhe Ai mund te kishte zgjedhur cdo mjet per te arritur shelbimin per njerezimin. Megjithate, kryqezimi i Jezusit konsiderohet...

Lexo me Shume

Trinia e Shenjte

Sipas Katekizmit Kishes Katolike, i vetmi mekat i pafalshem eshte blasfemia ndaj Trinise Shenjte. Si "funksionon" Trinia e Shenjte? Si funksionon Triniteti ne nje Zot monoteist, pra, tre ne nje Zot te...

Lexo me Shume

Kur nuk ke veprat sic ke besimin, atehere do besosh ne veprat e tua.

Fulton J. Sheen