Pse prifterinjte katolik nuk martohen?

Ne ritet lindore te Kishes, eshte e zakonshme qe burrat e martuar te shugurohen ne prifteri. Madje, edhe ne ritin latin ka disa burra te martuar, ministra te konvertuar nga...

Lexo me Shume

A duhet te lind femije me partnerin tim ateist?

Po. Ne nuk duhet te refuzojme te lindim femije me partneret tane per shkak te mungeses se besimit te njerint nga ne. Eshte me te vertete nje situate konfuze, por...

Lexo me Shume

A ka te drejte kisha te mos martoje homoseksualet?

Po sigurisht. Shteti nuk mund te detyroje me te drejte njerezit te shkojne kunder ndergjegjes se tyre ne ceshtjet e besimit fetar. Nese zyrtaret e kishes besojne se martesa homoseksuale eshte...

Lexo me Shume

Martesa si Sakrament

Martesa si institucion natyror Martesa eshte nje praktike e perbashket per te gjitha kulturat ne te gjitha moshat. Prandaj, martesa eshte nje institucion natyror, dicka e perbashket per te gjithe njerezimin...

Lexo me Shume

Burri dhe gruaja jane bere per njeri-tjetrin; jo se Zoti i krijoi ata gjyem personi, por i krijoi per te qene bashkesi.

Katekizmi i Kishes Katolike