A me ka krijuar vete Zoti, transgjinor, qe ne barkun e nenes?

Predikuesu 9:11 tregon te verteten e ceshtjes, se koha dhe rastesia i ndodh te gjitheve; me fjale te tjera, eshte vetem fati (rastesia) dhe papersosmeria njerezore qe con ne lindjen...

Lexo me Shume

Cfare eshte imoraliteti seksual?

Imoraliteti seksual eshte aktivitet seksual i cdo lloji, jashte lidhjes martesore te cilen Zoti e miraton. E thene thjesht, kjo eshte. Pra, fjale per fjale, cdo gje qe nuk eshte midis...

Lexo me Shume

Ideologjia transgjinore dhe kontradiktat e saj

Aktivistet pretendojne se identiteti gjinor eshte fati, ndersa seksi biologjik eshte konstrukti social. Njerezit thone se ne jetojme ne nje epoke postmodee qe ka hedhur poshte metafiziken. Kjo nuk eshte plotesisht...

Lexo me Shume

Ca thote bibla per transgjinoret?

Disa do te argumentonin se bibla nuk thote asgje per shperthimin e fenomenit transgjinor ne boten perendimore. Ne fund te fundit, nuk ka asnje varg qe thote: "Ti nuk do...

Lexo me Shume

Mrekullite nuk bien ne kundershti me natyren, por bien ne kundershti ne cka dijme ne per natyren.

Shen Agustini

Lindur ne trupin e gabuar

Nje grua eshte nje femer e rritur njerezore. Ka vetem dy gjini dhe vetem dy gjini, por menyrat per te shprehur gjinine jane te pafundme. Seksi eshte "trupi". Gjinia eshte "trupi plus...

Lexo me Shume