Une ju akuzoj!

"Barbara D’Urso, Maria De Filippi, Alfonso Signorini, Alessia Marcuzzi dhe gjithele ushtrine e ketij ferri. Une ju akuzoj se jeni nder fajtoret kryesore te dekadences kulturore te vendit tone, barbarizmit te...

Lexo me Shume

Ideologjia transgjinore dhe kontradiktat e saj

Aktivistet pretendojne se identiteti gjinor eshte fati, ndersa seksi biologjik eshte konstrukti social. Njerezit thone se ne jetojme ne nje epoke postmodee qe ka hedhur poshte metafiziken. Kjo nuk eshte plotesisht...

Lexo me Shume

Santa Claus dhe origjina e tij

Legjenda Santa Claus Legjenda e Santa Claus, apo sic e quajne nryshe, Babagjyshi i Krishtlindjes apo i Vitit te Ri apo si disa i japin emer Babadimri, pra legjenda e tij...

Lexo me Shume

Pse i duhet feja shoqerise?

Feja eshte baza mbi te cilen ndertohen te gjitha shoqerite; feja krijon bazen e vleres, bazen e sjelljes, rregullat e perbashketa dhe bazen e besimit qe kerkojne te gjitha shoqerite...

Lexo me Shume

Cfare je ti, eshte dhurata e Zotit per ty; cfare ti behesh, eshte dhurata jote per Zotin.

Hans Urs von Balthasar (Prayer)

A jane lojerat e fatit mekat?

Kisha Katolike meson se bixhozi ose cdo forme e lojes se fatit nuk eshte mekatare ne vetvete: "Lojerat e fatit apo bastet (lojerat me letra, kazino, euroloto, etj.) nuk jane ne...

Lexo me Shume

Fakte rreth Pashkes

Ketu jane disa: 1. Quhet Easter [lindje] vetem ne anglisht (dhe Oste ne gjermanisht). Pothuajse ne cdo gjuhe tjeter ne Toke quhet Pashke (greqisht per Pashke) ose ndonje variant i kesaj...

Lexo me Shume

A eshte mekat pirja e alkolit?

Ne kete artikull, me "prije te alkolit" nenkuptoj pirjen deri ne piken qe piresi humbet perdorimin e arsyes, dmth nuk ka lirine per te menduar me pergjegjesi dhe per te...

Lexo me Shume

Si festohen dhe urohen pashket?

Informacion i frymezuar nga urimet dhe celebrimet e gabuara rreth festes se Pashkeve, i bazuar ne katekizmin e kishes katolike. - Cfare jane "Pashket"? - Pashka eshte festa kryesore dhe me e...

Lexo me Shume