A pati dhimbje Ati, per Birin qe vdiq ne kryq?

Natyra e emocioneve dhe ndjenjave te Zotit eshte nje teme komplekse dhe e thelle teologjike. Ndersa Bibla perdor shpesh gjuhe antropomorfe per te pershkruar emocionet e Zotit, eshte thelbesore te...

Lexo me Shume

A mund ti shlyente Zoti mekatet ndryshe, pervecse me vdekje ne kryq?

Sipas besimit te krishtere, Zoti eshte i gjithedijshem dhe i gjithefuqishem dhe Ai mund te kishte zgjedhur cdo mjet per te arritur shelbimin per njerezimin. Megjithate, kryqezimi i Jezusit konsiderohet...

Lexo me Shume

A tha Jezusi ndonjehere se eshte Zot?

Nje nder temat kryesore teistike qe bej me miqte e mi jo-katolik apo jobesimtar, eshte Hyjnizimi i Jezusit. Ata mbajne qendrimin se Jezusi asnjehere nuk ka thene asnjehere (ne Bibel)...

Lexo me Shume

Trinia e Shenjte

Sipas Katekizmit Kishes Katolike, i vetmi mekat i pafalshem eshte blasfemia ndaj Trinise Shenjte. Si "funksionon" Trinia e Shenjte? Si funksionon Triniteti ne nje Zot monoteist, pra, tre ne nje Zot te...

Lexo me Shume

Brenda kapakeve te bibles, jane pergjigjet e cdo problemi me te cilin njeriu ndeshet.

Ronald Reagan

Pse nuk mundet Zoti, te krijoje nje tjeter Zot?

Mendoj se kjo eshte nje pyetje retorike qe tingellon mjaft e zgjuar dhe logjike per te vene ne pikepyetje konceptin e plotfuqishmerise kur ke nje konceptim te mete dhe te...

Lexo me Shume