Cfare eshte imoraliteti seksual?

Imoraliteti seksual eshte aktivitet seksual i cdo lloji, jashte lidhjes martesore te cilen Zoti e miraton. E thene thjesht, kjo eshte. Pra, fjale per fjale, cdo gje qe nuk eshte midis...

Lexo me Shume

Pse nuk mundet Zoti, te krijoje nje tjeter Zot?

Mendoj se kjo eshte nje pyetje retorike qe tingellon mjaft e zgjuar dhe logjike per te vene ne pikepyetje konceptin e plotfuqishmerise kur ke nje konceptim te mete dhe te...

Lexo me Shume

Ideologjia transgjinore dhe kontradiktat e saj

Aktivistet pretendojne se identiteti gjinor eshte fati, ndersa seksi biologjik eshte konstrukti social. Njerezit thone se ne jetojme ne nje epoke postmodee qe ka hedhur poshte metafiziken. Kjo nuk eshte plotesisht...

Lexo me Shume

Nese Zoti nuk ben gabime; pse i krijon disa persona me defekte fizike?

Zoti, nuk e krijon njeri individualisht. Zoti ka krijuar nje burre dhe nje grua, perfekt dhe te bukur ne shpirt e ne trup dhe ata, mekatuan; keshtu u bene jo-perfekt. Me...

Lexo me Shume

Ne nuk jemi produkte kasuale te evolucionit. Secili nga ne eshte nje mendim i Zotit.

Pope Benedict XVI

A shkojne prostitutat ne parajse?

Prostitucioni permendet shpesh si "profesioni me i vjeter". Ne te vertete, ka qene gjithmone nje menyre e zakonshme per grate per te fituar para, madje edhe ne kohet biblike. Bibla...

Lexo me Shume

Jezusi, kur ka linde?

Sot eshte Krishtlindja dhe une selektova disa tema per te diskutuar ne kete event. Nje pyetje kryesore dhe e drejte do te ishte: po Jezusi kur ka linde? Bibla, nuk jep...

Lexo me Shume

Santa Claus dhe origjina e tij

Legjenda Santa Claus Legjenda e Santa Claus, apo sic e quajne nryshe, Babagjyshi i Krishtlindjes apo i Vitit te Ri apo si disa i japin emer Babadimri, pra legjenda e tij...

Lexo me Shume

Pse prifterinjte katolik nuk martohen?

Ne ritet lindore te Kishes, eshte e zakonshme qe burrat e martuar te shugurohen ne prifteri. Madje, edhe ne ritin latin ka disa burra te martuar, ministra te konvertuar nga...

Lexo me Shume