Ca do te thote te jesh i lidhur me mekatin?

Do te thote te mos heqesh dore plotesisht nga mekati; duke mos zbuluar mekatin aq sa te distancohemi nga ai dhe cdo rast qe e rrethon. Mund te nenkuptoje gjithashtu...

Lexo me Shume

Pse i duhet feja shoqerise?

Feja eshte baza mbi te cilen ndertohen te gjitha shoqerite; feja krijon bazen e vleres, bazen e sjelljes, rregullat e perbashketa dhe bazen e besimit qe kerkojne te gjitha shoqerite...

Lexo me Shume

A duhet te lind femije me partnerin tim ateist?

Po. Ne nuk duhet te refuzojme te lindim femije me partneret tane per shkak te mungeses se besimit te njerint nga ne. Eshte me te vertete nje situate konfuze, por...

Lexo me Shume

Ca thote bibla per transgjinoret?

Disa do te argumentonin se bibla nuk thote asgje per shperthimin e fenomenit transgjinor ne boten perendimore. Ne fund te fundit, nuk ka asnje varg qe thote: "Ti nuk do...

Lexo me Shume

Burri dhe gruaja jane bere per njeri-tjetrin; jo se Zoti i krijoi ata gjyem personi, por i krijoi per te qene bashkesi.

Katekizmi i Kishes Katolike

A eshte e pavlere te ndjekesh meshen kur je me mekat?

Kjo nuk eshte nje shprehje e pazakonte, qe vjen nga nje vend i mire. Nje nga gjerat qe armiku deshiron nuk eshte thjesht te na shohe te biem ne mekat...

Lexo me Shume

A jane lojerat e fatit mekat?

Kisha Katolike meson se bixhozi ose cdo forme e lojes se fatit nuk eshte mekatare ne vetvete: "Lojerat e fatit apo bastet (lojerat me letra, kazino, euroloto, etj.) nuk jane ne...

Lexo me Shume

Si do dukej nje bote pa fe?

Do perpiqem te arsyetoj dhe argumentoj pergjigjen e kesaj pyetje 1 milion dollareshe duke perdore historine dhe jo emocionet e mia. Fillimisht, pa fene nuk do te kishim: - Manastiret e medha...

Lexo me Shume

Fakte rreth Pashkes

Ketu jane disa: 1. Quhet Easter [lindje] vetem ne anglisht (dhe Oste ne gjermanisht). Pothuajse ne cdo gjuhe tjeter ne Toke quhet Pashke (greqisht per Pashke) ose ndonje variant i kesaj...

Lexo me Shume