A shkojne prostitutat ne parajse?

postuar me 31 Dhjetor 2022 ne kategorine "Ferri & Parajsa"
Prostitucioni permendet shpesh si "profesioni me i vjeter". Ne te vertete, ka qene gjithmone nje menyre e zakonshme per grate per te fituar para, madje edhe ne kohet biblike. Bibla na thote se prostitucioni eshte imoral. Fjalet e urta 23:27-28 thote: "Sepse nje prostitute eshte nje grope e thelle dhe nje grua e pabindur eshte nje pus i ngushte; ajo rri ne prite si nje bandit dhe i shumon te pabeset midis njerezve".

Zoti e ndalon perfshirjen me prostitutat, sepse Ai e di se nje perfshirje e tille eshte e demshme per burrat dhe grate. "Sepse buzet e gruas se pamoralshme pijne mjalte dhe goja e saj eshte me e lemuar se vaji; por ne fund eshte e hidhur si pelini, e mprehte si nje shpate me dy tehe. Kembet e saj zbresin drejt vdekjes, hapat e saj hapin ferrin. (Fjalet e Urta 5:3-5 NKJV).

Prostitucioni jo vetem qe shkaterron martesat, familjet dhe jetet, por shkaterron koshiencen dhe shpirtin ne nje menyre qe con ne vdekje fizike dhe shpirterore. Deshira e Perendise eshte qe ne te qendrojme te paster dhe te perdorim trupat tane si mjete per perdorimin dhe lavdine e Tij (Romakeve 6:13). I Korintasve 6:13 thote: "Trupi nuk eshte per kurveri, por per Zotin, dhe Zoti per trupin."

Edhe pse prostitucioni eshte mekatar, prostitutat nuk jane pertej fushes se faljes se Perendise. Bibla flet per sherimin e nje prostitute te quajtur Rahab dhe Zoti e cakton per permbushjen e planit te Tij. Si rezultat i bindjes se saj, ajo dhe familja e saj u shperblyen dhe u bekuan (Jozueu 2:1; 6:17-25). Ne Dhiaten e Re, nje grua qe kishte qene e njohur si nje mekatare seksuale – perpara se Jezusi ta falte dhe ta pastronte ate nga mekati – gjeti nje mundesi per t'i sherbyer Jezusit ndersa Ai ishte per vizite ne shtepine e nje fariseu. Gruaja, duke e njohur Krishtin se kush eshte Ai, i solli nje shishe parfumi te shtrenjte. Me keqardhje dhe pendim, gruaja qau dhe derdhi parfum ne kembet e Tij, duke e fshire ate me floket e saj. Kur farisenjte e kritikuan Jezusin per pranimin e ketij akti dashurie nga gruaja "imorale", Ai i keshilloi ata dhe pranoi adhurimin e gruas. Per shkak te besimit te saj, Krishti ia fali te gjitha mekatet dhe ajo u pranua ne mbreterine e Tij (Luka 7:36-50).

Kur u foli atyre qe refuzuan te besonin te verteten per veten e tij, Jezu Krishti tha: "Une po ju them te verteten, taksambledhesit dhe prostitutat po hyjne perpara jush ne mbreterine e Perendise. Sepse Gjoni erdhi tek ju per t'ju treguar rrugen per drejtesine dhe ju nuk i besuat, por tagrambledhesit dhe prostitutat po. Dhe, edhe pasi e pate kete, nuk u penduat dhe nuk i besuat" (Mateu 21:31-32).

Ashtu si kushdo tjeter, edhe prostitutat kane mundesine te marrin shpetimin dhe jeten e perjetshme nga Zoti, te pastrohen nga te gjitha padrejtesite e tyre dhe t'u jepet nje jete krejt e re! Gjithcka qe duhet te bejne eshte te largohen nga menyra e tyre e jeteses mekatare dhe t'i drejtohen Zotit te gjalle, hiri dhe meshira e te cilit jane te pakufishme. "Prandaj, nese dikush eshte ne Krishtin, ai eshte nje krijese e re; e vjetra ka shkuar, e reja ka ardhur!" (2 Korintasve 5:17).