Nese Zoti nuk ben gabime; pse i krijon disa persona me defekte fizike?

postuar me 18 Janar 2023 ne kategorine "Shkenca"
Zoti, nuk e krijon njeri individualisht.

Zoti ka krijuar nje burre dhe nje grua, perfekt dhe te bukur ne shpirt e ne trup dhe ata, mekatuan; keshtu u bene jo-perfekt. Me kete papersosmeri erdhi edhe degradimi gjenetik pastaj, i kaluar te femijet e tyre e brez pas brezi deri te gjenerata e sotme. Si buka e pjekur ne tepsi me nje gervishtje ne te, ne pasardhesit e tyre jemi bere gjithnje e me te papersosur me kalimin e kohes. (Romakeve 5:12)

Eshte gjithcka ne gjenetike, ne prinder me vese (droge/alkol), dhe ne fat te keq; Zoti nuk i krijon femijet me kancer apo me defekte ne trup, per kete mund te jemi te sigurte. (Jakobi 1:13)

Kjo ide se te gjithe jane tamam ashtu sic synonte Zoti eshte ne fakt e kunderta e drejtperdrejte e asaj qe thote Bibla dhe eshtë nje tjeter genjeshter qe njerezit thone per t'i bere ata me dicka qe nuk shkon me ta, te ndihen me mire, edhe pse une nuk e di si funksionon kjo dhe cfare rezultatesh ka ne fund.

"Mos u ndje keq qe nuk mund te ecesh dhe te kalosh gjithë diten duke mbushur pelenat tua Tomi, kjo eshte e gjitha pjese e planit te Zotit!"

Jo! Jo domosdo Zoti e beri Tomin keshtu per nje arsye. (Krahaso Gjoni 9:1-3).

Zoti nuk kishte ndermend qe dikush te lindte i gjymtuar ose i vonuar ose me ndonje mundim tjeter te tmerrshem te njerezimit. Por nepermjet Krishtit, Ai mundeson qe ata qe praktikojne besim ne te, te kene mundesi te jetojne nje jete te lumtur, me shendet e me gezim.