Cfare eshte imoraliteti seksual?

postuar me 20 Mars 2023 ne kategorine "Seksi & Intimiteti"
Imoraliteti seksual eshte aktivitet seksual i cdo lloji, jashte lidhjes martesore te cilen Zoti e miraton.

E thene thjesht, kjo eshte. Pra, fjale per fjale, cdo gje qe nuk eshte midis nje burri dhe nje gruaje qe jane te martuar me njeri-tjetrin, eshte mekat i rende dhe sigurisht e skualifikon dike nga jeta e perhershme, nese njeriu nuk e ndryshon ate model jete, pendohet, rrefehet, dhe ndryshon...

Hetero apo homo, nuk ka rendesi. Cdo gje jashte marreveshjes martesore qe konsiderohet e shenjte, eshte e ndaluar nga Zoti. Personi qe deshiron t'i pelqeje Zotit, ose duhet t'i kufizoje deshirat e tij seksuale vetem brenda-perbrenda marteses, ose te mbetet beqar pergjithmone. Nuk ka zgjedhje te tjera. (1 Korintasve 6:9-11; 7:1-40)

Kjo eshte edhe arsyeja pse kishat nuk priren ta predikojne dhe te flasin shpesh per kete te vertete, sepse nese do ta benin, 90% e ndjekesve te tyre, do te ngriheshin nga stolat e do te dilnin perjashta.

Kjo mund te tingelloje e ashper ose teper kufizuese, por Zoti si krijues jo vetem qe ka te drejte te percaktoje te miren dhe te keqen, por e ben kete sepse ajo qe Ai vete e ka ndaluar eshte e keqe per ne. Te shohim pasojat katastrofike shoqerore te shthurjes se pakufizuar dhe te mendojme pak me vete: a i ka dale per mire kjo njerezimit?